dimecres, 9 de gener del 2013

Arriba el temps de la calçotada, i de postres Crema Catalana.


S’han acabat les Festes de Nadal i ara tenim una treva fins al Carnestoltes. És temps de calçotada. Reunió amb els amics, amb els companys de feina, amb la família... qualsevol excusa és bona per fer una calçotada.

I què millor després d’uns calçots amb la seva salsa de romesco, unes costelletes de corder a la brasa dels rostolls de la verema, un pamet de llonganissa amb unes carxofes d’acompanyament i com no un bon porró de vi del Priorat.

I de postres una bona Crema Catalana. Avui us deixem una de les nostres receptes per a que gaudiu amb els vostres familiars i amics d’aquest dia tant especial.



La crema catalana, també dita crema cremada o de Sant Josep  és molt senzilla de preparar, però sempre heu de triar els millors ingredients:

  • 1 litre de llet
  • 6 ó 8 rovells d’ou (hi ha qui n’hi posa la meitat)
  • 200 grs de sucre (o unes 4 cullerades soperes)
  • 1 cullerada plena de midó (o bé Maizena, uns 70 o 80 g, si bé no és tan recomanable)
  • 1 canó de canyella
  • 1 pela de llimona


I per elaborar-la tant senzill com:

Guardeu una mica de llet i la resta poseu-la al foc en un cassó amb la pela de llimona i el canó de canyella; només ha de bullir fins que agafi el gust. Traieu-ne el tros de canyella i de llimona. En un bol poseu una mica de llet, de sucre, els sis rovells d’ou i el midó. Remeneu-ho bé i tireu-ho tot al cassó amb la llet, que heu de mantenir a foc ben baix, procurant que no bulli fort. Remeneu-ho bé i, quan comenci a espessir-se, traieu-ho del foc, sense deixar de remenar-ho. Tot seguit, aboqueu la crema en una plata (o en cassoletes individuals) i deixeu-la refredar.
Just abans de servir-la, poseu-hi una capa de sucre i, si la voleu cremada, cremeu-la amb una pala ben roent. També la podeu decorar amb una galeta típica de Tarragona o un carquinyoli.

També us volem recomanar des d’aquesta pàgina un restaurant on la calçotada és molt especial i diferent, envoltada de natura i on podeu estar-hi tot el dia. És Mas de Teret i el seu enllaç www.masdeteret.com

Que tingueu una bona calçotada i si no sabeu que portar d’acompanyament de la crema catalana, podeu passar per Pastisseria Geneve a buscar una crema cremada amb uns calçots de massapà. Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Jo avui a la tarde he deixat un missatge aquí al blog i me l'han esborrat... No era la meva intenció una altra que mirar de transmetre la meva decepció amb el que ha succeït, encara que al mateix temps espero que s'ho repensin i es solucionin els diversos problemes ja que no costa tant tenir una miquetona d'ética i moral, no pot ser que una pastisseria amb aquest renom hagi caigut tan baix.

    ResponElimina
  2. Bon dia Anònim.
    No és lloc per tractar temes laborals i menys de forma anònima. Davant la situació que estem patint totes les empreses, no tenim més remei, malauradament que prendre decisions que de ben segur no agraden a tothom. T'emplaço a la Pastisseria el dia i l'hora que et vagi millor per explicar-te personalment les falsedats que estan corrent per les xarxes i pel carrer. Salutacions

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.