dilluns, 8 d’octubre del 2012

Les lioneses de Pastisseria Geneve


Les lioneses són boles elaborades amb pasta choux que s’omplen amb diferents ingredients segons les regions del món on s'elaboren. S’omplen amb ingredients dolços com són crema, xocolata, nata.

Avui us explicarem com fer unes lioneses de vainilla que us xopareu els dits. Si voleu tastar les nostres, no dubteu a passar per la botiga i allí trobareu un ventall de productes elaborats diàriament.


Els ingredients que necessitareu són:
Per la pasta:
125 grs de farina
1/8 de litre d'aigua i un altre de llet
50 grs de mantega
Una polsim de sal
4 ous
1 rovell d'ou
Per la crema:
1/2 beina de vainilla
3,5 dl de llet
40 grs de farina
3 rovells d'ou
75 grs de sucre
1 cullerada de mantega
2 cullerades de rom
Per la salsa de xocolata:
100 grs de xocolata negra extra fina
50 grs de crema de llet espessa
1 cullerada de ratlladura de taronja
Per fornejar:
Paper sulfuritzat

Tamisa la farina sobre el paper sulfuritzat. Deixa bullir l'aigua amb la llet, la mantega i la sal, tira la farina de cop i remou-la sobre el foc fins que la pasta formi una bola i es separi del fons del caçó.

Deixa entebeir la pasta lleugerament. Afegeix els rovells d'ou, un a un, a la pasta. Precalenta el forn a 225º. Cobreix la placa de fornejar amb paper sulfutitzat. Posa la pasta en una mànega pastissera amb un broquet llis i forma boles de la mida d'una nou al damunt de la placa. Batre el rovell d'ou amb una culleradeta d'aigua, pinta les boles de pasta amb aquesta salsa de rovell d'ou i forneja-les al centre del forn durant 20 minuts fins que quedin daurades.

Punxa les lioneses en un costat amb un ganivet afilat per que pugui sortir el vapor. Deixa-les refredar.

Per la crema obra la beina de vainilla per la meitat a lo llarg i posa-la a la llet. Dona un bull a la llet i deixa-la reposar després, fora del foc uns deu minuts aproximadament. Batre la farina amb els rovells d'ou i el sucre. Treu la beina de vainilla de la llet i batre la llet amb la mescla anterior. Posa la crema de nou al caçó i removent constantment, porta-la fins el punt d'ebullició i després aboca-la en una plàtera.

Desfés la mantega i pinta amb ella la superfície de la crema per a que no es formi una crosta. Posa la crema a la nevera per que es refredi. Mescla el rom amb la crema freda. Posa la crema en una mànega pastissera amb broquet llis i que tingui el forat molt petit. Posa el broquet a la base de les lioneses i reomple-les(no s'han de tallar les lioneses).

Trosseja la xocolata i deixa-la desfer amb 3 cullerades d'aigua al bany maria. Mescla la crema batuda i la ratlladura de taronja amb la salsa de xocolata. Rega les lioneses amb aquesta salsa i tira la ratlladura de taronja pel damunt.

Ideals per a qualsevol postre. Bon profit ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.